Winkelen in Roermond

Als u wilt winkelen, dan bent u in Roermond op de juiste plek. Roermond is dé winkelstad van Midden-Limburg. We hebben verschillende winkelgebieden en meerdere weekmarkten.

Stadscentrum

Roermond kenmerkt zich door haar historische binnenstad met winkels in monumentale panden.
Door de eeuwen heen was Roermond lid van de Hanzesteden en hoofdstad van het Overkwartier van Gelre. Nu nog is zij bisschopsstad van Limburg. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten.
In de binnenstad vindt u een mix aan winkels en mooie pleinen. De vele terrasjes en restaurants geven de Roermondse binnenstad een gezellig karakter.

Openingstijden

De winkels in de binnenstad zijn maandag tot en met zondag geopend. Elke donderdag is er koopavond tot 21.00 uur. De winkeltijden kunnen per winkel verschillen.
Op feestdagen zijn er speciale openingstijden.

Op de website van We Are Roermondexterne-link-icoon vindt u meer informatie over winkelen in het centrum van Roermond. Hier vindt u ook informatie over de verschillende winkelstraten.

Designer outlet Roermond

Op 3 minuten loopafstand van het historische centrum van Roermond, ligt het Designer Outlet Roermond. Het Designer Outlet Roermond is in ruim 15 jaar uitgegroeid tot één van de grootste trekkers van dagjesmensen in Nederland.
Het grootste outlet van de Benelux heeft een groot aanbod aan winkels met designermerken, cafés en restaurants.
Op de website van het Designer Outlet Roermondexterne-link-icoon vindt u meer informatie over de verschillende winkels, parkeermogelijkheden en openingstijden.

Huis & Tuin Boulevard Roermond

Op de Huis & Tuin Boulevard vindt u alles voor de dagelijkse boodschappen en de ultieme huis-, tuin- en klusbeleving.

Retailpark Roermond

Net buiten het centrum van Roermond ligt het Retailpark. Retail Park Roermond is een winkelcentrum met grote winkels van diverse ketens en horeca voorzieningen.
Op de website van het Retailpark Roermondexterne-link-icoon vindt u meer informatie over het winkelaanbod, parkeermogelijkheden en openingstijden.

Woonboulevard Roermond

De Woonboulevard Roermond heeft een groot aanbod op het gebied van wonen, slapen en keukens. Op de de website van We Are Roermondexterne-link-icoon kunt u meer informatie vinden over het winkelaanbod.

Weekmarkten

Elke woensdag is er op het Munsterplein een voedsel- en warenmarkt.
Ook vindt op woensdag de biologische markt plaats op het Stationsplein.
Elke zaterdag vindt op de Markt de grote weekmarkt plaats. De Markt is dan afgesloten voor verkeer. Als er op de Markt een evenement is, dan vindt u de weekmarkt op het Munsterplein en omgeving.

Overzicht markten Roermond

Dag

Locatie

Tijd

Woensdag

Woensdagmarkt

Munsterplein (Centrum)

09.30 – 16.00 uur

Woensdag

Biologische markt

Stationsplein (Centrum)

13.00 – 17.00 uur

Vrijdag

Vrijdagmarkt Swalmen

Dr. Crasbornplein (Swalmen)

12.00 – 17.00 uur

Vrijdag

Vrijdagmarkt

Parkeerplaats Winkelcentrum Donderberg

10.00 – 18.00 uur

Zaterdag

Weekmarkt

Markt (Centrum)

09.30 – 16.00 uur (’s zomers tot 17.00 uur)

  • Van april t/m oktober vindt elke zaterdag van 10.00 - 17.00 uur een antiek- en brocante markt plaats op het Kloosterwandplein.
  • Elke 1e zaterdag van september is de jaarmarkt in Roermond.

Meer informatie over de markten vindt u ook op de website van We Are Roermondexterne-link-icoon.