400e zonnestroominstallatie geplaatst binnen zonnepanelenproject gemeente Roermond

07 mei 2024
Nieuwsbericht

De zon komt weer meer tevoorschijn de afgelopen weken en zo is vandaag de 400e zonnestroominstallatie geplaatst binnen het zonnepanelenproject van gemeente Roermond. De wethouder van gemeente Roermond, Jos van Rey, heeft een bezoek gebracht aan de Brededwarsstraat 13 om de eigenaar van de woning te feliciteren met de zonnestroominstallatie. Hierbij waren ook de betrokken beleidsmedewerkers van de gemeente aanwezig evenals de projectleider en financieel directeur van Zelfopwekken.

De zonnestroominstallatie bij mevrouw Bombeeck bestaat uit 6 zonnepanelen met een vermogen van 400 wp per paneel. De zonnepanelen hebben samen een verwachte opbrengst van 2138 kWh per jaar.

“Ik ben aanwezig geweest bij de voorlichtingsavond over het zonnepanelenproject, De informatie was zeer duidelijk en dat heeft voor mij dan ook de doorslag gegeven om mee te doen. Ook met Zelfopwekken heb ik een hele goede ervaring, alles was goed geregeld, van aanvraag tot installatie. Ik ben er blij mee dat ik op deze manier kan bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente”, aldus mevrouw Bombeeck.

De gemeente Roermond ondersteunt met het zonnepanelenproject de woningeigenaren in de aanschaf van zonnepanelen. Als woningeigenaar sluit u met de gemeente een contract en een lening af. Dit is zonder BKR-registratie en tegen een aantrekkelijke rente. Doordat de salderingsregeling voorlopig blijft zoals hij is, profiteert u nog steeds van de voordelen en loont de investering in zonnepanelen nog steeds. 

Wilt u meer weten over het zonnepanelenproject van gemeente Roermond? Dan nodigen wij u van harte uit voor onze inloopavond op donderdag 6 juni vanaf 19.30 – 21.00 uur. Deze inloopavond vindt plaats in de Groene Transformator, Bredeweg 10 in Roermond.