Aanmelden stembureauleden/tellers

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement.

De gemeente Roermond is op zoek naar enthousiaste stembureauleden en tellers voor de deze verkiezingen. Lijkt het u leuk om mee te helpen? Meld u dan nu aan!

Training voor stembureauleden

Om je goed voor te bereiden op jouw rol in het stembureau volg je verplicht een online training. Iedereen is verplicht deze training te volgen. 
Je ontvangt in april 2024 een uitnodiging voor de online training. Tellers zijn NIET verplicht deze training te volgen.

Hou er rekening mee dat we niet iedereen die de online training volgt ook daadwerkelijk in kunnen delen op de verkiezingsdag zelf. Reserveleden hebben we echter ook nodig. Alleen kunnen we niet garanderen dat u als reservelid ook wordt ingedeeld en dus ook geen vergoeding ontvangt.

Vergoeding

Als u meehelpt bij de verkiezingen ontvangt u een vergoeding. De vergoeding voor een voorzitter bedraagt € 225,-.  Hiervoor neemt u conform rooster tussen 07:00 uur en 21:00 uur zitting op het aangewezen stembureau en telt u na het sluiten van het stembureau om 21.00 uur de stemmen (alleen op partijniveau) samen met de andere stembureauleden en brengt het Proces-Verbaal naar het Stadskantoor.

De vergoeding voor een stembureaulid is € 175,-.   Hiervoor neemt u conform rooster tussen 07:00 uur en 21:00 uur zitting op het aangewezen stembureau en telt u na het sluiten van het stembureau om 21.00 uur de stemmen (alleen op partijniveau) samen met de andere stembureauleden.

De vergoeding voor een teller op de verkiezingsavond is € 50,-. Hiervoor dient u om 20:45 uur aanwezig te zijn op een aangewezen stembureau om de stemmen (alleen op partijniveau) te tellen samen met de andere stembureauleden. 

De vergoeding als teller bij het Centraal Tellen op vrijdag 7 juni 2024 is €100,-. Hierbij gaan we ervan uit dat we om uiterlijk 17:00 uur klaar zijn. Mocht dit uitlopen dan is de vergoeding per uur € 12,50 extra.
De gemeente is verplicht dit bedrag door te geven aan de Belastingdienst.

Lunch en diner tijdens de verkiezingsdag

Uw maaltijden, zoals een lunch en diner verzorgt u zelf. Vanuit de gemeente organiseren we geen catering. Wel zorgen we voor koffie, thee en water.

Als er vragen zijn over de verkiezingen dan kan contact opgenomen worden met het Cluster Publiekszaken/Verkiezingen per email verkiezingen@roermond.nl.