Panorama Maas - foto Koen Vullers

Chat nu met onze virtuele assistent op roermond.nl

08 april 2024
Nieuwsbericht

Sinds maandag 8 april is de gemeente Roermond een proef gestart met een virtuele assistent op www.roermond.nl.Dit betekent dat op alle pagina’s van onze website een chatfunctie staat waar je als inwoner een vraag aan kunt stellen. De chat geeft dan zo goed mogelijk een antwoord.

De chatbot heet ‘Gem’ en wordt niet beantwoord door medewerkers van de gemeente maar het is een virtuele chatfunctie die geautomatiseerde antwoorden geeft op veelgevraagde onderwerpen zoals: wat kost een paspoort? Of: wanneer wordt het afval opgehaald.

De chatbot werkt volgens een script. Dit houdt in dat er achter de schermen vraag- en antwoordcombinaties zijn geformuleerd. Als Gem het antwoord niet weet, verwijst deze je door naar een ander kanaal zoals WhatsApp of de telefoon van ons Klanten Contact Centrum. Die kanalen worden wel door medewerkers van de gemeente Roermond beantwoord.

Proefperiode

We gaan eerst tijdens een proefperiode gebruik maken van deze Chatfunctie om hiermee ervaringen op te doen. Na de proefperiode wordt gekeken of de gemeente deze chatfunctie structureel in gebruik gaat nemen, of dat deze eerst nog verder ontwikkeld moet worden.