Hulp bij energie besparen in huis

Kleine energiebesparende aanpassingen in huis

Wilt u besparen op uw energiekosten? Kleine veranderingen in huis, zoals tochtstrips, radiatorfolie of LED-lampen, kunnen direct effect hebben op uw energierekening. Gemeente Roermond werkt samen met Klimaatroute om u hierbij te helpen. U ontvangt binnenkort een brief met informatie over hoe u een afspraak kunt maken met de energiecoaches van Klimaatroute. U ontvangt een brief als de energiecoaches van Klimaatroute bij u in de wijk komen. Komt het moment voor u niet uit? In de brief staat hoe u zelf een afspraak kunt maken voor een ander moment. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website 'Klimaatroute'externe-link-icoon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met Klimaatroute. Stuur een e-mail naar duurzaamwonen@klimaatroute.nl of bel op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur naar 020 – 244 3977. *Deze actie is geldig totdat het subsidiebudget op is.

Huurwoning

Huurt u een woning bij een woningcorporatie? Bezoek dan de website van uw corporatie of neem contact met hen op voor energiebesparingstips en advies.

Digitaal Energieloket

Ontdek de mogelijkheden van het digitaal energieloket van de gemeente Roermond! Hier krijgt u  gratis en onafhankelijk advies om uw woning energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij te maken.

De toekomst van duurzame energie en de infrastructuur is nog in ontwikkeling. Toch zijn er al concrete stappen die u nu al kunt zetten. Zo kunt u zelf uw huis klaar maken voor de toekomst. Van hoogwaardige isolatie tot inductie koken en het opwekken van duurzame energie: er zijn tal van mogelijkheden. Bij het duurzaam bouwloketexterne-link-icoon vindt u meer informatie en kunt u een online advies op maat aanvragen.

Energieadviseur

Als inwoner van Roermond kunt u ook terecht bij energieadviseur Jos Hannen. Hij kan u helpen met gratis advies over het verduurzamen en energiezuiniger maken van uw woning. 

De energieadviseur is te vinden bij het duurzaamheidscentrum De Groene Transformator (Weerstand Bredeweg 10, Roermond) op woensdag, donderdag en vrijdag van 12-16 uur. U kunt ook een afspraak maken door contact op te nemen met De Groene Transformator via 0475 – 250000 of info@degroentransformator.nl. Meer informatie vindt u ook op de website van de Groene Transformatorexterne-link-icoon.

Energiecoaching

Via RoerOm Energie kunt u als inwoner van Roermond gebruik maken van energiecoaches om u te helpen met het besparen op uw energie. Samen met u stelt de energiecoach een stappenplan op voor de verduurzaming van de woning. Dat plan bevat maatregelen die bij uitvoering leiden tot energiebesparing en/of comfort verhoging van de woning.

Het gesprek en het stappenplan zijn gratis en vrijblijvend. Meer informatie leest u op de website van RoerOm Energieexterne-link-icoon.