gloeilamp iconHulp bij energie besparen in huis

Energiecoach

Woningeigenaren van Roermond kunnen gratis hulp krijgen van een energiecoach. De energiecoach komt bij u thuis en stelt samen met u een stappenplan op om de woning te verduurzamen. Door deze verduurzaming kan zowel energie als geld bespaard worden. 

De energiecoaches zijn enthousiaste opgeleide vrijwilligers van energiecoöperatie RoerOm Energie die zonder commercieel belang hulp bieden aan Roermondse woningeigenaren. De gesprekken zijn gratis en geheel vrijblijvend. 

Aanmelden kan via de website van RoerOm Energie.

Huurt u een woning van een organisatie in de stad en wilt u graag energieadvies aan huis? Vraag dan naar de mogelijkheden bij uw verhuurder. 

Energieadviseur

Inwoners van Roermond kunnen terecht bij een energieadviseur voor gratis advies over het energiezuiniger maken van hun woning. Dit kunnen algemene vragen zijn (overzicht van verduurzamingsmogelijkheden) of specifiek gericht op 1 (technisch) onderdeel, zoals isolatiemateriaal. De adviseur is te vinden bij duurzaamheidscentrum De Groene Transformator (Bredeweg 10) op de volgende dagdelen: 

  • Woensdag tot en met vrijdag van 9:00-12:00 uur

Afspraken kunnen worden gemaakt door contact op te nemen met de gemeente via 14 0475 of met De Groene Transformator via 0475 - 250000. Huurt u een woning van een organisatie in de stad en wilt u graag energie advies aan huis? Vraag dan naar de mogelijkheden bij uw verhuurder. 

Digitaal Energieloket Roermond

Het digitaal Energieloket van de gemeente Roermond biedt informatie over energiebesparing, verduurzaming, subsidies en regelingen. U kunt telefonisch of digitaal vragen stellen aan onafhankelijke, deskundige adviseurs via het

Kleine energiebesparende aanpassingen in huis

Verbruikt u minder energie, dan betaalt u ook minder. Energie besparen begint met een goed geïsoleerd huis. Kleine aanpassingen in huis kunnen al direct effect hebben op de energierekening. Zoals het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie, het gebruik van LED-lampen of het vervangen van de douchekop. Echter, niet iedereen is financieel in staat om hierin te investeren of handig genoeg om er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom komt de gemeente deze huishoudens tegemoet. met praktische hulp bij kleine energiebesparende aanpassingen in huis. De inwoners die van dit aanbod gebruik kunnen maken, ontvangen hierover een brief van de gemeente. Dit zijn huishoudens die de energietoeslag al toegekend hebben gekregen.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de energietoeslag? Bekijk dan de informatie op de pagina 'financiële hulp'.