Hulp voor ondernemers

De gemeente helpt ondernemers uit het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) met energiebesparende maatregelen. De pilot ‘energiebrigade’ en de bijbehorende subsidieregeling wordt verlengd tot 1 oktober 2023.

Afgelopen periode heeft gemeente Roermond een pilot uitgevoerd met 50 ondernemers. Zij zijn met deskundigen van de energiebrigade in gesprek gegaan om te kijken hoe ze energie kunnen besparen. Naast advies op maat is er een subsidieregeling waarmee de ondernemers voor €1.000,- energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren, in de vorm van de aanschaf van materialen of een energiescan. 

Verlenging

Naar aanleiding van de eerste resultaten is een verlenging ingezet tot 1 okt 2023. Nog eens 100 bedrijven kunnen gebruik maken van de energiebrigade en de subsidieregeling. Deze hulp is beschikbaar voor niet-informatie plichtige bedrijven. Dat wil zeggen: bedrijven die  per jaar minder dan 50.000 kWh elektriciteit of minder dan 25.000 m3 aardgas verbruiken.

Informatie energieverbruik 

De energiebrigade zet zich in om ondernemers te informeren over hun energieverbruik. In een persoonlijk gesprek worden onderstaande zaken besproken: 

  • meer aandacht voor het energiecontract en de energienota;
  • maatregelen zoals isoleren;
  • technische maatregelen, zoals toepassing van deurdrangers, sensoren en tijdschakelaars;
  • alerter en bewuster gedrag.

“De energiecoach had verstand van zaken én had zelfs al voorwerk gedaan voorafgaand aan ons gesprek. We hebben er dan ook direct nut van gehad. Een uitgebreid advies en, ondanks dat ik zelf al echt dacht behoorlijk wat laaghangend fruit te hebben geplukt, wist hij toch een aantal zaken aan te geven waar we direct mee konden besparen.”  Suzanne Westrik – Gusto del Sud

Aanmelden

Een gesprek met de brigade is een vereiste voor een subsidieaanvraag. Heeft u interesse in een gesprek bij u op locatie? De energiebrigade komt gratis bij u langs. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: energiebrigade@groene-economie.com.

De subsidieregeling kunt u hier vinden op de website overheid.nlexterne-link-icoon. De subsidie aanvragen kan via de pagina 'Subsidie aanvragen'.