Openbare laadpalen in de gemeente Roermond

20 november 2023
Nieuwsbericht

Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische auto. Hierdoor neemt ook de vraag naar (openbare) laadpalen toe. Om hierop in te spelen, worden er proactief openbare laadpalen geplaatst in de hele gemeente. We werken hierbij samen met Vattenfall, zij plaatsen en exploiteren de laadpalen. Heeft u een elektrische auto en heeft u geen oprit, garage of parkeerplaats bij uw woning? En staat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u bij Vattenfall een aanvraag indienen voor het plaatsen van een nieuwe openbare laadpaal.

Gebruik laadpaal

In verband met de veiligheid van voetgangers en mindervaliden is het niet toegestaan om een laadkabel over de stoep te leggen vanaf een woning naar een openbare parkeerplaats, ook niet met een mat of een andere constructie.

Bij openbare laadpalen reserveren we meestal twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto’s. Dit wordt aangegeven met een P-bord met de tekst ‘Alleen voor opladen elektrische voertuigen’ of een P-bord met het logo van een laadpaal. Beide borden betekenen hetzelfde; hier mogen alleen elektrische (of plug-in hybride) auto’s worden geplaatst die zijn aangesloten op de laadpaal. Bij gebieden zoals het centrum of de schil van Roermond, waar betaald parkeren geldt, dient er ook gewoon parkeergeld betaald worden.

Voor meer informatie over laadpalen en het aanvragen van een openbare laadpaal bekijk onze website: