default iconProjecten in Roermond

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal lopende projecten in Roermond.

 • Project: Reconstructie Singelring Fase 3

  Samen met de buurt is de Reconstructie Singelring Fase 3 in voorbereiding.

 • Project: Weerstand, een plek waar je energie van krijgt

  In het hart van Roermond ligt het voormalige Philipsterrein, ook wel bekend als Weerstand Roermond. Ooit was dit terrein onderdeel van het Philips imperium. Het is een gebied dat een stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van onze stad, en dat de komende jaren nieuw leven wordt ingeblazen. Het wordt een wijk waar duurzaam wonen, creatieve bedrijvigheid en elkaar ontmoeten centraal staan.

  Het Weerstand-terrein
 • Project: Roerdelta

  Het gebied waar de Roer de Maas in stroomt, is een bijzonder gebied dat de binnenstad van Roermond met de Maas verbindt. Op deze plek gaan de komende jaren woningen gebouwd worden. Ook zijn er plannen om de stadshaven te vernieuwen. Wonen en recreëren gaan daarbij hand in hand in een integraal stedelijk ontwerp. Het project dat dit gaat realiseren, noemen we ‘Roerdelta’.

 • Reconstructie Heinsbergerweg

  Samen met de buurt is de Reconstructie Heinsbergerweg in voorbereiding. Het ontwerpkader voor dit project omvat globaal de Heinsbergerweg vanaf de Kapellerlaan aan de noordzijde tot de Wirosingel aan de zuidzijde.

 • Project: Herinrichting Oranjelaan

  Dit project gaat over het deel van de Oranjelaan vanaf de Stationstunnel tot en met de rotonde Bredeweg.

 • Project: Station en omgeving

  Samen met de Provincie Limburg, NS, ProRail en andere betrokkenen gaan we de stationsomgeving ontwikkelen tot een regionaal mobiliteitsknooppunt. 

 • Project: Resolve

  In RESOLVE bundelen acht Europese steden en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun kennis en ervaring.

 • Project: Donderberg Roermond

  Ja, er gebeurt veel op de Donderberg. Overal duiken projecten en activiteiten op. Of het nu iets met koken, sporten of tuinieren is, we doen het allemaal.