Gedekte tafel tijdens vrijheidsmaaltijd

Roermond trakteert stadsgenoten op Vrijheidsmaaltijd

12 april 2024
Nieuwsbericht

Het is 5 mei 2024. Stadsgenoten gaan aan tafel en staan, ieder op hun eigen manier, stil bij de waarde van vrijheid. We wisselen ervaringen uit, reflecteren op ons leven en nuttigen een eenvoudige maaltijd van eigen grond. Roermond schuift aan bij de Vrijheidsmaaltijd.

In een groeiend aantal steden is de Vrijheidsmaaltijd reeds een belangrijk onderdeel van de vrijheidsviering. Het concept is in 2012 ontwikkeld door het Amsterdams 4 en 5 mei comité en wordt sinds 2018 door het Nationaal Comité 4 en 5 mei landelijk landelijk geïmplementeerd als nieuwe 5 mei-traditie.

Neem een stadsgenoot mee

Ook de gemeente Roermond sluit zich aan bij deze traditie en organiseert op de Markt voor stadsgenoten een Vrijheidsmaaltijd. De gemeente Roermond nodigt inwoners van de gemeente Roermond van harte uit om samen met andere stadsgenoten aan te schuiven bij de Vrijheidsmaaltijd. Welke stadsgenoot neem jij mee? Bijvoorbeeld iemand die iets bijzonders voor jou of voor de stad heeft gedaan? Misschien wel je overbuurvrouw, de groenteboer of een oud-collega. Iedereen kan voor jou iets bijzonders betekenen. Nodig hem of haar uit en meld je aan voor de Vrijheidsmaaltijd.

Aanmelden vóór 22 april

Samen met andere stadsgenoten zullen we onder het genot van een heerlijke maaltijd, bijzondere verhalen delen en de vrijheid vieren die Roermond te bieden heeft. De inloop is vanaf 12.00 uur, de Vrijheidsmaaltijd start om 13.00 uur en eindigt om 14.30 uur. 
Heb je interesse om mee te doen? 

Je kunt jezelf en jouw gast vóór 22 april aanmelden door een e-mail te sturen aan: vrijheidsmaaltijd@roermond.nl, zet daarin jullie contactgegevens (namen en telefoonnummers) en een beknopte uitleg waarom je juist hem of haar mee wilt nemen. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maakt de gemeente een selectie uit het aantal aanmeldingen.