Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Schuldhulp

Iedere inwoner van Roermond met geldproblemen kan hulp krijgen met het vinden van een oplossing. U krijgt advies, begeleiding en ondersteuning bij de aanpak of het voorkomen van geldproblemen.

Neem contact op via schuldhulp@roermond.nl of (0800) 020 20 54. 

Schuldhulpverlening is voor alle inwoners van Roermond van 18 jaar en ouder. Schuldhulpverlening is gratis. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie en welke oplossingen mogelijk zijn. 

Regelt u uw schulden liever zelf? Op de website zelfjeschuldenregelen.nl kunt u onder andere zelf een aflosplan maken.

Op de website van Startpunt Geldzaken vindt u geldplannen voor gezinnen.

De schuldhulp bestaat uit een aantal stappen:

  1. Een gesprek en een plan van aanpak
  2. Het in balans brengen van inkomsten en uitgaven
  3. Een oplossing voor schulden
  4. Begeleiding bij het zelf regelen van geldzaken 

Ook als u (nog) geen schulden heeft, kunt u advies en begeleiding krijgen hoe u beter met uw geld om kunt gaan. De budgetbeheerder kijkt met u naar uw inkomsten en uitgaven en maakt een budgetplan. Zo ontstaat er rust en overzicht in uw financiële situatie. Daarna wordt u geholpen om uw geldzaken weer zelf te gaan regelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via budgetbeheer@roermond.nl of via (0800) 024 42 00.

Er is een verschil tussen schuldhulp voor particulieren en voor ondernemers.Heeft u een bedrijf en heeft u tijdelijk financiële problemen, of wilt u een bedrijf starten?

U vindt meer informatie op de pagina ‘Bijstand voor zelfstandigen’.

WML, zorgverzekeraars, energieleveranciers en woningverhuurders zijn wettelijk verplicht om betalingsachterstanden te melden bij de gemeente. Dit heet vroegsignalering en is bedoeld om problematische schulden te voorkomen. De gemeente doet u een aanbod voor hulp via een e-mail, brief of telefonisch.  

Han Cuijpers is sociaal boekhouder. Hij vangt signalen op van mensen die geldproblemen hebben en niet goed weten op welke manier ze geholpen kunnen worden. Hebt u vragen over voorzieningen (toeslagen, bijzondere bijstand) of wilt u weten waar u hulp kunt vragen neem dan contact met hem op via het telefoonnummer 06 21 32 92 53 (ook WhatsApp) of mail naar hancuijpers@roermond.nl.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op via schuldhulp@roermond.nl of via het telefoonnummer (0800) 020 20 54.