Update Oranjelaan

Update over de werkzaamheden aan de Oranjelaan

07 mei 2024
Nieuwsbericht

We houden u graag op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden aan de rotonde Oranjelaan-Bredeweg en de verdere herinrichting van de Oranjelaan.

Inmiddels zijn wij gestart met de werkzaamheden aan de noordzijde van de rotonde Oranjelaan - Bredeweg. Dit betekent dat het verkeer vanuit de tunnel over de zuidzijde van de rotonde zal rijden. De werkzaamheden aan de noordzijde van de rotonde duren naar verwachting tot en met 16 mei. 

Voorbereidende werkzaamheden

Vanaf vrijdag 3 mei starten we met de voorbereidende werkzaamheden aan de Oranjelaan Zuid, fase 2. We plaatsen wegafzettingen om het éénrichtingsverkeer aan de noordzijde van de Oranjelaan mogelijk te maken. Vanaf maandag 6 mei starten we met het opbreken van de wegverharding en een gedeelte van de stoepen aan de zuidzijde van de Oranjelaan. Deze werkzaamheden duren naar verwachting één week. 

Werkzaamheden Maria Theresialaan

Voordat wij de nieuwe riolering kunnen aanbrengen aan de zuidzijde van de Oranjelaan, moet er een aansluiting worden gemaakt op de Maria Theresialaan. We starten met deze werkzaamheden op maandag 13 mei. Hier breken we een gedeelte van de wegverharding op en realiseren de aansluiting. Deze werkzaamheden duren naar verwachting één week.

Werkzaamheden Oranjelaan Zuid (start fase 2)

Nadat de voorbereidende werkzaamheden en de aansluiting op de Maria Theresialaan zijn afgerond, starten we met de aanleg van de riolering aan de zuidzijde van de Oranjelaan. Naar verwachting starten we met deze werkzaamheden op maandag 20 mei. Het kruispunt Oranjelaan – Maria Theresialaan is dan ook weer vrijgegeven voor verkeer. Nadat de riolering is aangelegd, gaan we aan de slag met een nieuwe wegverharding in de rijweg, fietspaden en trottoirs. De werkzaamheden aan fase 2 duren naar verwachting ongeveer 2,5 maand.

Voor meer informatie over de planning en verkeersmaatregelen kunt u altijd een kijkje nemen op de projectpagina Herinrichting Oranjelaanexterne-link-icoon.