Urban Sports Park voor tieners geopend bij Speeltuin Kitskensberg

12 april 2024
Nieuwsbericht

Op vrijdag 12 april heeft Speeltuin Kitskensberg haar nieuwe Urban Sports Park feestelijk geopend. Het Urban Sports Park biedt uitdagende speelfaciliteiten voor kinderen van 10 tot 16 jaar. Met financiële steun van de gemeente Roermond en diverse andere fondsen zet Speeltuin Kitskensberg een nieuwe stap in de realisatie van een ‘meer generatie speeltuin’.

Gezonde omgeving

Het Urban Sports Park zorgt voor een uitdagende en aantrekkelijke omgeving die jongeren uitnodigt om te bewegen en te ontmoeten. De toestellen zijn zorgvuldig ontworpen om de ontwikkeling van fysieke vaardigheden, sociale interactie en zelfvertrouwen bij tieners te bevorderen.

Voor deze oudere jeugd is in 2022 al een trampolinepark gerealiseerd, hetgeen een groot succes is. Om nog meer aanbod voor oudere kinderen te creëren is nu het Urban Sports Park gerealiseerd. 

Initiatief wordt breed gedragen

Nicole Golsteijn (bestuurder van Speeltuin Kitskensberg) is dankbaar voor het brede draagvlak en financiële steun voor de realisatie van het Urban Sports Park. “De belevingswereld van onze jeugd is veranderd. Willen we onze jeugd fysiek en mentaal gezond houden dan zullen we onze speelruimte moeten updaten naar de huidige tijd. Want buiten spelen en bewegen is het allerbelangrijkste voor alle kinderen.

Wethouder Felix van Ballegooij (Sport) vult aan: “Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Ik ben erg blij met dit initiatief van Speeltuin Kitskensberg waarbij we samen inzetten op het bevorderen van een actieve levensstijl en het creëren van speelruimtes voor alle leeftijden.