Hulp bij zelf duurzame energie opwekken

Bent u woningeigenaar in de gemeente Roermond en wilt u graag gebruik maken van zonne-energie? Dan kunt u via de gemeente Roermond nu opnieuw zonnepanelen aanschaffen.

Zonnepanelen aanschaffen via de gemeente

In het alles-in-één pakket dat we bieden zit het volgende: 

  • De financiering van de zonnepanelen tegen 3,55% rente.
  • De volledige installatie inclusief monitoring. 
  • 15 jaar service en onderhoud inclusief opbrengstgarantie voor het totale systeem. 

In ons aanbod staan de kwaliteit van de zonnepanelen en service centraal. Het is dus niet persé goedkoper om via de gemeente zonnepanelen aan te schaffen. Wel bespaart het u een hoop regelwerk en heeft u de komende 15 jaar geen omkijken naar de zonnepanelen. Daarnaast vindt er geen inkomenscheck plaats voor toekenning van de financiering.

De eerste inschrijfronde voor zonnepanelen via de gemeente was vorig jaar binnen 4 dagen vol. Nu starten we de tweede inschrijfronde. 

Ook eigenaren van monumentale panden of panden met een beschermd stadsgezicht kunnen deze keer meedoen. Let op: voor deze huiseigenaren geldt wel een ander proces en een langere doorlooptijd. Er is namelijk een vergunning van de gemeente Roermond voor nodig. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen hieronder.

Inschrijven voor een vrijblijvende offerte doet u bij ZelfOpwekken. Dit is de door de gemeente geselecteerde leverancier en installateur van de zonnepanelen. ZelfOpwekken begeleidt u tijdens het hele traject van advies tot installatie en biedt ook de 15 jaar service daarna. 

Let op: in de gemeente Roermond zijn ook andere partijen actief. Wij hebben klachten ontvangen omdat deze partijen kunnen claimen samen te werken met de gemeente. Dit is echter niet zo. Hierdoor lijkt het voor u, alsof zij een project met de gemeente Roermond doen. Weet dan dat de gemeente Roermond in dit project exclusief samenwerkt met ZelfOpwekken.

Plaats voor 400 deelnemers

Deze ronde is er plek voor in totaal 400 installaties. Alle geïnteresseerden worden op volgorde van inschrijving behandeld. Inschrijven doet u via de inschrijfknop hierboven. U ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per e-mail van ZelfOpwekken. Als u aan de beurt bent, wordt eerst bekeken of uw dak geschikt is. Daarna volgt een offertetraject. Er is hierbij dus maximaal plek voor 400 akkoorden. 

Nadat u akkoord bent gegaan met uw offerte, ondertekent u het contract met de gemeente Roermond. Daarna wordt de installatieplanning gemaakt. Houd er rekening mee dat hier in de praktijk wat tijd overheen kan gaan. Het kan dus best zijn dat de zonnepanelen pas na de zomer op uw dak worden geïnstalleerd. 

Veelgestelde vragen

Er is een aantal eisen waar deelnemers aan moeten voldoen. Deze lees je bij de veelgestelde vragen over zonnepanelen.

De voordelen

Financiering

Heeft u geen spaargeld of ruimte voor een extra hypotheek? Dan is dit een geschikt aanbod voor u. U krijgt een lening via de gemeente, tegen een vaste rente van 3,55%. De lening mag u in 15 jaar aflossen. Er zijn geen inkomenseisen. U mag de lening ook tussentijds of versneld aflossen.

15 jaar opbrengstgarantie

U krijgt een kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem. ZelfOpwekken garandeert de opbrengst in kilowatturen. Als uw systeem dus minder functioneert dan in de offerte is berekend, krijgt u de berekende kWh’s vergoed in Euro’s. Zo wordt u totaal ontzorgd voor de komende 15 jaar!

Heldere informatie

Wij nemen u als gemeente lastig uitzoekwerk uit handen en informeren u helder en objectief. De offerte van ZelfOpwekken is compleet, met eventuele extra opties, zonder verborgen meerwerkkosten, inclusief de administratiekosten voor de lening.

Door de gemeente geselecteerde leverancier

De gemeente deed een uitvraag bij leveranciers. ZelfOpwekken had het beste aanbod voor het totaalpakket. We hebben op diverse criteria beoordeeld zoals de organisatie, ervaring, kwaliteit, werkwijze, service en garantie. ZelfOpwekken maakt onderdeel uit van Sunergetic B.V.

100% begeleiding

Alles wordt voor u geregeld: financiering, offerte, installatie, 15 jaar monitoring en onderhoud. U krijgt persoonlijk advies en uitleg over het zonnepanelensysteem. Een storing wordt snel gezien en verholpen. 

Lagere energierekening

U profiteert direct van de opbrengst van uw zonnepanelen. Door een slimme financiering is uw besparing hoger dan de kosten. U bespaart dus geld én u spaart het milieu.

Na inschrijving

Na inschrijving ontvangt u de inloggegevens voor uw persoonlijk woningdossier. Hier kunt u eventueel foto’s en andere extra informatie uploaden over uw woning. Aan de hand van deze gegevens stelt ZelfOpwekken de voor u meest ideale offerte op. Hierin vindt u een legplan voor uw dak, de geschatte opbrengst en het maandbedrag voor de lening. Gaat u akkoord met de offerte? Dan gaat u een overeenkomst met de gemeente aan. U leent het bedrag voor aanschaf, aanleg en onderhoud van de zonnepanelen van de gemeente. Die lening betaalt u in 15 jaar terug. Het is ook mogelijk om in één keer of versneld af te lossen. U blijft dan natuurlijk wel recht houden op de 15 jaar service, onderhoud en monitoring. 

De installatie is vanaf de eerste dag uw eigendom. Door de gunstige regeling profiteert u meteen van de opbrengst uit uw zonnepanelen. ZelfOpwekken zorgt 15 jaar lang voor service en onderhoud in samenwerking met lokale installatiebedrijven. Na die 15 jaar kunt u nog jarenlang profiteren van de opbrengst. De zonnepanelen in het pakket brengen zelfs na 25 jaar namelijk nog minimaal 85% op van het startvermogen.

Interesse?

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Schrijf u dan in via de knop bovenaan deze pagina. U komt dan op de website van ZelfOpwekken, waar u zich kunt inschrijven voor dit project.